Helgeturer

Lenden skole og ressurssenter driver et avlastningstilbud i form av helgeturer for elever i grunnskolealder. Helgeturene inneholder to overnattinger og går fra fredag til søndag. Helgeturtilbudet disponerer bil som brukes til å frakte elevene til og fra overnattingene. 

Aldersgruppen for helgeturene er primært fra 5. trinn og ut grunnskolen. Det settes sammen grupper på opp til fire elever.

Målene for tilbudet er å gi avlastning for foresatte. Det vektlegges at elevene opplever trygge og forutsigbare samspillsituasjoner, med vekt på trivsel for enkelte og hele gruppen. De voksne er tett på og har fokus på å være støttespillere og gode rollemodeller. 

Elevene organiseres i to grupper som reiser på fire turer hver i løpet av skoleåret. Miljøveiledere ved Lenden skole og ressurssenter står for planlegging og gjennomføring av helgeturene.

Fellesaktiviteter
På turene legger vi vekt på positive fellesaktiviteter ledet av voksne sammen med jevnaldrende. Aktivitetene kan være; besøk i svømmehall, kinobesøk, ulike friluftsaktiviteter, fellesmåltid m.m.

Turene har et relativt rikt program med fokus på gruppeaktiviteter - både ute og inne. På kveldstid legges det opp til fellesaktivitet, men elevene vil bli gitt muligheter til å trekke seg unna for alenetid om de ønsker det.

Mat og medisiner
Alle måltider på helgeturene er fellesmåltider. Vi har lang erfaring med å imøtekomme matønsker til elevene. Ved matallergier og intoleranser finner vi løsninger på dette i samarbeid med foresatte.

Noen barn er under fast medisinering. Lenden kan være behjelpelige med medisinering av barnet om de ikke administrerer dette selv. Dette gjøres selvsagt i samråd med foresatte.

Hvor?
Turene gjennomføres stort sett i Rogaland og Agder.

Hvor søker man?
Tilbudet er gratis og søknad sendes via helse- og velferdskontoret i den kommunedelen barnet/ungdommen tilhører. Søknadsskjema finnes på Lenden skole og ressurssenters hjemmeside. Søknadsfrist er satt til 1. mars.