Lundsvågen, ekskursjon

Barneskole

 
Denne dagen får klassene være med på fisketur i Lundsvågens båter, omvisning i saltvannsakvariene (største på sørvestlandet), tilrettelagt undervisning i grunnleggende marinbiologi og opplevelser knyttet til grilling, stintefiske, kanopadling, robåter og raftingflåte, smake nykokt krabbe og grillet fisk m.m.
På Langøy er det også muligheter til å gå på skogstur og kikke på krigsminner, eller se en av de største jettegrytene vi har i vårt distrikt. (Gravd ut under siste istid)

Ungdomskole

Første del av dagen får elevene en innføring i næringskjeder i havet, tidevannssyklus, alger etc. I tillegg får elevene ta vannprøver og undersøke disse i stereoluper.
Klassen deles i to grupper
Snorkelgruppa utstyres med våtdrakter og snorkelutstyr. Så bærer det av sted i båt til et av de mange gruntvannsområder i skjærgården rundt Stavanger. Elevene har med hover som brukes til å samle små svømmende organismer.
Vadegruppa utstyres med vadestøvler, vannkikkerter, hover og baljer. Vi kjører i båt til lange steinstrender eller sandstrender der vi vasser så langt støvlene rekker. Ved hjelp av utstyret vi har med, samler vi opp dyr og planter som er bunnlevende på grunt vann.  
Dagen avsluttes med grilling.