Lundsvågen, endagstilbud

Lenden skole og ressurssenter, endagstilbudet, er en alternativ opplæringsarena som tilbyr undervisning i et maritimt miljø. Skjærgården rundt byøyene i Stavanger er endagstilbudets skolegård, og det meste av opplæringen foregår utendørs. Endagstilbudet har en praktisk tilnærming til faglige- og sosiale mål. Hovedmålet er at opplæringen skal bidra til at eleven skal mestre rollen som elev på nærskolen og oppleve økt faglig- og sosial inklusjon på nærskolen.
Endagstilbudet består av to team. Ungdomstrinn er lokalisert i Lundsvågen og er for elever på 7.-10. trinn. Mellomtrinn, tidligere kjent som Engøyholmen, er lokalisert på Ramsvik og er for elever på 5.-8. trinn.
Søknadsfrist for endagstilbudet er 1. februar, og søknadsskjema sendes i Public oppvekst av nærskolen. Ved søknad må det foreligge sakkyndig vurdering av nyere dato som tilrår/ anbefaler alternativ opplæringsarena. Dersom det er ledig skoleplass underveis i skoleåret, vil endagstilbudet ha løpende opptak. 
Nærskolen har det formelle ansvaret for elevens opplæring, og skriver enkeltvedtak. Opplæringen ved endagstilbudet tilpasses den enkelte elev ut fra enkeltvedtaket, og pedagog ved Lenden skole og ressurssenter har ansvar for å utarbeide IOP i sosiale og faglige mål. Elevens faglige og sosiale utvikling vurderes årlig i en årsrapport.
Det forutsettes et tett og forpliktende samarbeid mellom Lenden skole og ressurssenter og nærskolen om både faglig og sosial læring. Nærskolen gis veiledning med mål om at eleven skal oppleve faglig og sosial inklusjon på nærskolen. Lenden skole og ressurssenter har jevnlige samtaler og møter med foresatte og nærskole.