Informasjon om skolen

Lenden skole og ressurssenter er en kommunedekkende virksomhet med om lag 40 ansatte fordelt på tre avdelinger. To avdelinger er alternative opplæringsarenaer. Den tredje avdelingen er et ressurssenter. Vår visjon er: «Vi ser muligheter». 

Skoletilbudet har, så lenge det er kapasitet, løpende opptak som alternativ opplæringsarena. Før skolen kan sende søknad må det foreligge en sakkyndig vurdering som tilrår alternativ opplæringsarena. Eleven kan få plass inntil 6 måneder, varighet angis nærmere i en samarbeidsavtale med nærskolen.

Innenfor rammen av kunnskapsløftet, sakkyndig vurdering og skolens enkeltvedtak bidrar vi til faglig- og sosial inklusjon slik at eleven kan mestre skolehverdagen på nærskolen. Lenden skole og ressurssenter har ansvaret for opplæringen tre dager i uken (mandag, tirsdag og fredag), mens nærskolen har ansvar 2 dager (onsdag og torsdag). Denne delingen legger godt til rette for at eleven utvikler og opprettholder relasjoner til elever og ansatte på nærskolen.

Det forutsettes et tett og forpliktende samarbeid mellom Lenden skole og ressurssenter og nærskolen om elevens faglige og sosiale læring og utvikling. Mens eleven har plass på Lenden skole og ressurssenter gis det veiledning til nærskolen. Veiledningen har som mål at nærskolen skal bedre kunne tilrettelegge for tilpasset opplæring i et trygt og godt læringsmiljø.