SFO

Informasjon om Byfjord Sfo

Kontakt

Spørsmål til Sfo-leder kan sendes på e-post til steffen.osvag@stavanger.kommune.no eller på tlf.51912585

Beskjeder angående hjemsending sendes i Vigilo før Sfo-oppstart 1330. Det finnes både app for foreldre, eller du kan logge inn på nettsiden vigilo.no på en datamaskin eller mobil.

Etter 1330 sjekkes ikke Vigilo kontinuerlig, så beskjeder som bør leses med en gang bør då ringes/sendes på mobilen til avdelingen.

1.tr: 978 12201

2.tr: 974 69381

3.tr: 974 70662

4.tr: 974 73411

 

Søke plass

Du kan søke om plass på Byfjord Sfo her

Vedtektene for Sfo finner dere her.

En innvilget Sfo-plass varer helt ut 4.trinn, med mindre dere sier opp plassen før det.

En kan velge mellom 60 og 100% Sfo-plass, der 60% plass betyr 3 valgfrie faste dager der en kan benytte seg av både morgen- og ettermiddags-Sfo. 

Dersom en ønsker å endre hvilke 3 dager en benytter seg av Sfo-tilbudet, så tar en ta kontakt med Sfo-leder som endrer dette. Det er en endring som kan tre i kraft allerede fra påfølgende uke.

 

Helt ny på Sfo i Stavanger kommune

Hvis barnet ikke har hatt Sfo-plass i kommunen tidligere, følger dere linken over. Den generelle søknadsfristen for Sfo for nye førsteklassinger er 22. april, men så lenge søknaden er inne i god tid før sommerferien vil barnet få plass på Sfo fra august.

 

Oppsigelse

Oppsigelse av Sfo-plassen gis beskjed om via søknad i Vigilo.

Stavanger kommune bruker kun hele måneder når det kommer til Sfo-plass. Ved redusering fra 100% til 60% plass og ved oppsigelse av plassen, så er det én måneds oppsigelsestid. I praksis betyr det at oppsigelsen trer i kraft ved slutten av påfølgende måned. 

Oppsigelse 2. oktober og 31. oktober vil f. eks. begge føre til at siste dag på Sfo er 30. november.

Ved oppsigelse etter 1. april vil Sfo-plassen uansett måtte betales ut juli måned.

 

Endre plass-størrelse

Endring av plass-størrelse gis beskjed om via søknad i Vigilo.

Husk at det ved endring fra 100% til 60% plass er oppsigelsestid på 1 måned. Ved endring fra 60% og opp til 100% så vil endringen tre i kraft fra den 1. i neste måned. Hvis du skulle ha behov for umiddelbart å øke fra 60% til 100% bør du ta kontakt med Sfo-leder for å se hva som kan ordnes.


Bytte skole

Hvis et barn skal begynne på en ny skole i Stavanger kommune, kan Sfo-plassen overføres. Ta kontakt med Sfo-leder på nåværende skole, så vil hen kontakte kommunen og den nye skolen for å ordne med overføring.

Hvis barnet derimot ikke skal bruke Sfo på den nye skolen, så må Sfo-plassen sies opp. Hvis barnet skal begynne på en skole i en annen kommune, så må Sfo-plassen i Stavanger kommune sies opp, og dere må kontakte den nye skolen angående å starte opp en Sfo-plass der.


Redusert pris

Stavanger kommune har tilbud for familier med lavere inntekt, og om du kvalifiserer kan du søke om redusert betaling for Sfo-plassen. Det er nå sånn at det ikke skal betales mer enn seks prosent av husholdningens samlede inntekt for en Sfo-plass. Du finner mer informasjon om dette på denne nettsiden.

 

Samarbeid

 Barna trenger trygghet og forutsigbarhet. For å oppnå dette må foreldre og ansatte ha et godt samarbeid. Husk derfor å:

- Sjekke Vigilo for informasjon.

- Gi tilbakemeldinger innen tidsfrister.

- Ta kontakt med SFO ved fravær, sykdom eller forandring av oppholdstid.

 

Måltid

Det serveres i skoleuker et måltid hver dag på Sfo når Sfo starter. Tirsdager er det varmt måltid, mens de resterende dagene er det brødmåltid med et stort utvalg av pålegg. 

I skolens feriedager/heldags-Sfo serveres det to måltider, frokost ca. 0900 og lunsj ca.1230.

 

 Klær

Sørg for at barna har med seg riktige klær til enhver årstid. Klærne må være egnet til lek. Pass på at barnet til enhver tid har regntøy, støvler og skifteklær tilgjengelig. Alt av klær, drikkeflasker, sko og yttertøy BØR merkes med barnets navn.