Publisert: 23. februar 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Finn Lea

Kannik skole innfører mobilhotell

Vi starter en utprøving av mobilhotell etter vinterferien, uke 10.
Alle klasser får hvert sitt mobilhotell.
Her skal alle elever legge inn mobil om morgenen og få den igjen etter siste time. Airpods og smartklokker skal ikke brukes i skoletiden. 
Elever/klasser som har fremmedspråk i første time leverer inn mobilen når de kommer på klasserommet.
Alle klasser får tilbake mobilen etter siste time, foruten valgfag, siden de her er i blandet klasse. Her leveres mobilen ut i slutten av timen før valgfag.
Valgfaget “Fysisk aktivitet og helse” må samle inn mobiler i “mobilkorgen”. Dette på grunn av utfordringer med mobiler i garderober.

- Elever som bruker mobil i kantinen må fremover bruke diggipay-kortet.
- Elever på 10. trinn som går i butikken fredag må bruke betalingskort, ikke mobil ved betaling.
- Elever som har fremmedspråk på 8. trinn på tirsdager går til sitt klasserom på slutten av dagen og henter mobilene der. (Info kommer til dem det gjelder)
- Elever som skal til tannlegen eller har andre avtaler i skoletiden hvor de trenger mobil, leverer mobil til lærer som tar den med til adm. Eleven henter mobil i adm når de skal ut og leverer den tilbake til adm når de returnerer til skolen. 
- Eleven henter selv mobilen i adm etter undervisningen.
- Elever som blir syke/må gå hjem, henvender seg til adm for å få låst ut mobilen fra skapet.

Ordningen er en prøveordning og evalueres allerede i uke 14. 

Kannik skole har hatt regler om mobilfri skole i lang tid, men bakgrunnen for denne innskjerpingen av reglene er Utdanningsministerens strenge anbefaling:
“Ungdomsskolen
Udir anbefaler å strengt regulere bruk av private mobiltelefoner og smartklokker i undervisningen i ungdomsskolen (8.–10. trinn), og at det som hovedregel bør være mobilfritt også i friminuttene. Selv om elevene på ungdomsskolen er eldre enn barneskoleelevene, tilsier hensynet til færre forstyrrelser og styrket skolemiljø, streng regulering.”

Skolen har ansvar for mobilen så lenge den er oppbevares i skapene.

Vi ber foresatte om å snakke med sitt barn om reglene og forberede dem på at denne regelen overholdes. Vi vet at dette kan være en utfordring for enkelte ungdommer da mobilen er blitt en viktig del av deres liv. Vi oppfordrer til at elevene lar mobilen bli igjen hjemme.

Hva skjer hvis mobilen ikke leveres inn? 
Eleven blir tatt ut til en samtale og skolen kontakter foresatte.
Vi tror elevene våre vil respektere de nye reglene og at dette vil gi bedre læring, konsentrasjon og et trygt og godt læringsmiljø for alle på Kannik skole.

Rektor