4. trinn
1

topLogoSpacer
 

Madlavoll skole - 4. trinn

1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  MIO  SFO  
Du er her: 4. trinn

Katteslottet
Publisert: 21.10.2014 skrevet av: 4. trinn

I dag fikk vi besøk av den kulturelle skolesekken som viste oss filmen «Katteslottet». Vi fikk en spennende filmopplevelse, samtidig som vi lærte om filmspråk, virkemidler og oppbygging av filmer. Det var jo helt perfekt for oss som skal i gang med å lage våre egne filmer nå!

 

Nettlekser
Publisert: 15.10.2014 skrevet av: 4. trinn

Høstferien er over og vi er tilbake på skolebenken igjen. Her kommer det noen kjekke nettlekser som du kan øve deg på hjemme.

Trykk "les mer", så dukker det opp mange linker til oppgaver i forskjellige fag.

Strikkedilla
Publisert: 14.10.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
     Det er gøy å strikke!

Det var veldig kjekt at mange hadde øvd seg på strikking i høstferien. :-) Med tunga beint i munnen og konsentrasjonen på topp blir det stadig lettere og lettere! Etter dagen i dag er nesten alle mann i gang med hvert sitt strikketøy. 
Vi synes det er kjempekjekt og vi er motiverte for videre arbeid.

Her inne kan du se noen bilder fra K&H-timene i dag. Etter hvert kommer det flere bilder av prosessen og resultatene.

 

Kompostering i brusflasker
Publisert: 02.10.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Sist uke var vi en snartur i Gosenskogen for å finne både organisk avfall og nedbrytere til en studie vi skal gjøre i naturfag. Nå har vi gjort i stand seks flasker med ulikt innhold; jord, meitemark, skrukketroll, visne blader, friske blader, gress og matavfall. Det blir spennende å følge nedbrytningsprosessen over tid! 

Øv på årets BliMe-dans!
Publisert: 01.10.2014 skrevet av: 4. trinn

Ved å klikke på linken nedenfor kan du øve deg på årets BliMe-dans. Hele skolen skal danse den i rundingen fredag 24.10. :-)

http://nrksuper.no/super/blog/blime-pa-karaoke-2/

 

Bildeglimt fra hverdagen på 4. trinn
Publisert: 12.09.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
Musa Fredrik finnes i mange
varianter i klasserommet.

Tiden flyr og kalenderen viser allerede september! Vi har gått flere uker på skolen og vi har gjort mye kjekt, lærerikt og nytt sammen.

Her kan du se et lite bildeglimt fra litt av det vi har lært, laget og gjort til nå.

Vi har lært mer om veps
Publisert: 10.09.2014 skrevet av: 4. trinn

I år har vel alle på en eller annen måte fått erfare at det er MYE veps. Det var i alle fall mange elever som kunne fortelle om opplevelser om vepsestikk, veps i brusen, veps i håret – ja til og med vepsebol i garasjen og på soverommet…. På gården til foreldrene til Elin dukket et opp et KJEMPESTORT vepsebol i sommer, og vi var så heldige at vi fikk studere det i dag. Du kan studere det på bildene her inne.

Vi har også sett film, lest i faktabøker, skrevet og tegnet om vepsen. - En interessant skapning som vi er klare for å lære enda mer om.

Nam, nam - FISKESUPPE!
Publisert: 09-09-2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 

Mange vil nok si at det luktet mye bedre i klasserommene til 4. trinn i dag enn hva det gjorde på torsdag da vi dissekerte fisk... Den gode lukta skyldes at vi har laget fiskesuppe! Vi har rensket fisk, vasket og kuttet grønnsaker, rørt i gryta og dekket på bord. Sist, men ikke minst så ble det en god porsjon suppe til både barn og voksne. Nam, nam :-)

Ta en titt på bildene for å se hvor flinke vi har vært i dag!

Vi har sett nærmere på fisken
Publisert: 04.09.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
            Se her!

I dag har vi hatt en noe annerledes naturfagstime. En snill fisker ved Tananger gav oss både uer, sild, torsk, brosme, makrell og sei som vi kunne studere både innvendig og utvendig. ..og det gjorde vi! Vi studerte tenner, øyne, finner og skjell. Vi skar også opp fisken og fant gjeller, hjerte, tarmer, lever, blindtarm, svømmeblære og magesekk. Ved å studere magesekken til torsken fant ut at den hadde kost seg med reker til middag :-) Kan tro vi har lært mye interessant i dag.

Etter en veldig lærerik studie av fisken, ble den renset, vasket og frosset ned til neste uke; da står fiskesuppe på menyen!

Nettlekser
Publisert: 26-08-2014 skrevet av: 4. trinn

Her kommer høstens første frivillige nettlekser.
Kos deg med flere lærerike og kjekke oppgaver.

Lykke til!

 

Livet i fjæra
Publisert: 22.08.2014 skrevet av: 4. trinn

picture
 Er det noe her, mon tro?

I dag har vi studert livet i fjæra ved Møllebukta. Vi fikk en pangstart på dagen da noen av elevene fanget en stor flyndre før vi i det hele tatt hadde startet undersøkelsene våre. Det var både gøy og motiverende! Senere jobbet vi i grupper og lette etter flere forskjellige typer skjell, tang og tare og andre dyr som lever i fjæra. Vi fant veldig mye forskjellig kan du tro! Bare spør elevene.

Vi samarbeidet også om å lage en stilig sandfigur pyntet med ting fra strandkanten og området rundt. Her var iveren, idèene og kreativteten stor. Se på bildene og se hvor stilige de ble :-)

Velkommen til skolestart!
Publisert: 12.08.2014 skrevet av: 4. trinn

Vi håper alle sammen har hatt en flott sommer. Nå er det tid for å ønske alle 4. klassinger velkommen til skolestart mandag 18. august kl. 08.00. Møt opp i de nye klasserommene, - vi ser etter dere i døren :-)

Vi gleder oss til å treffe dere igjen.

Hilsen oss på 4. trinn

Tilbud om leksehjelp skoleåret 2014-15
Publisert: 02.09.2014 skrevet av: Therese

fileicon 
Leksehjelp 2014-15.pdf